• Demens og pårørende

  At være pårørende til en demens person

  Jeg har haft et par klienter i klinikken,  som var ramt af demens i tidlig stadie. Det var meget rørende, jeg blev ledet mellem ægteparret eller en anden pårørende, med de ting de ikke kunne sige direkte til hinanden.

  En dement klient, fik taget pænt afsked til sin kone, som den han var før. Med accept fra begge, om at uanset hvad der skete, så var det af kærlighed.

  Det gør ondt at slippe sin demente ægtefælle

  Jeg har haft mange pårørende i klinikken, som har været fyldt med dårlig samvittighed, over at sende den demente på aflastning. Eller bare det at forsætte med at leve, når nu den demente var så fjerne og ikke kunne huske noget længere.

  Hypnosen giver en skøn ro med den beslutning, der er taget omkring den demente. Og samtidig kan den eller de pårørende mange gange blive udsat for store mentale udsving både ved sig selv, men bestemt hos den demente. Der bliver ofte sagt nogle ord som den demente ikke kan kontrollere og det gør voldsomt ondt hos den pårørende eller ægtefælde.

  Det er netop her at hypnosen kan gøre en forskel, der skaber ro i hovedet og hjælper dig til at hvile i dig selv. Og det er netop her du kan gøre noget for dig selv og for den demente.

  Ring og snak med mig om hvad vi kan gøre

Comments are closed.