• Mentalt Usundhed smitter, men kan ikke vaccineres

    Inspiration fra “sundhedspolitisktidsskrift”

    Når børn, voksne og ældre bliver ramt af stress, angst, depression, tristhed, så får det ofte store konsekvenser for netværket, kollegaerne og specielt familien.

    Hvis et barn eller ægtefælle bliver ramt af mentalt usundhed, så er der ofte skilsmisse mellem forældrene, fordi det slider så hårdt på hele familien, at det går ud over kærligheden, den seksuelle lyst, energien og skaber misforståelser.

    Den ramte person i familien har måske meget svært ved at tage imod hjælp, eller måske meget svært ved at se hvor hårdt man selv er ramt. Mens en anden i familien gerne være redderen og hjælper, men får ikke lov til det eller har måske bare ikke udviklet evnerne til at hjælpe. Ofte sker det også at den der er ramt af mentalt usundhed, føler at familien er meget bedre tjent med at den ramte forsvinde, så de ikke skal trækker familien med ned.

    Venner og kollegaer trækker sig, og skaber en følelse af de fravælger den ramte, men sandheden er ofte at den ramte og familien ubevidst og uskyldigt har skubbet vennerne væk, igennem en smerte, manglende energi eller at vennerne har følt at de burde hjælpe, men kunne ikke eller ikke fik lov.

Comments are closed.