• Ked og trist

    Det er morgen – du kigger ud af vinduet – du har allermest lyst til at blive under dynen.

    Måske kender du situation?

    Det er en almindelig følelse og de fleste har prøvet den

    Det er ofte her mine klienter mærker forandring, de kommer hjem og virker i daglig dagen, og næste gang de kommer til mig, så har de ofte glemt hvor trist de var før.

    Kontakt mig, og hør hvad jeg kan gøre for dig.

    Men det er normalt at humøret, energien og glæden går op og ned. Nogle mærker ikke de små variationer, mens andre kan det være meget voldsomme.

    Men hjælpen er tættere på end du tror, for du er i stand til at træffe valg – du kan vælge at du vil optimismen. Her er her 8 gode råd:

    8 gode råd ud af tristheden

    1. Acceptere at nogle gange er du trist.

    Det kan være provokerende, men når du hører at ”ja ja, jeg er også trist en gang imellem” ja, så er det rigtig, for det er en almindelig følelse og vi mærker den alle. Udfordringen er ofte når vi begynder at analyserer på tristheden, og tænker ”det er altid mig” og ”hvorfor er jeg trist”

    Analysen bringer bare ikke noget godt med sig, for så får vi opmærksomhed på, at der er noget galt, i stedet for at ”ok, sådan er det bare en gang i mellem” Det er helt naturlig.

    Gør noget der kan aflede opmærksomheden fra din tristhed – gå en tur, spil noget musik, luk øjnene og fantaser dig væk, bag en kage, saml et puslespil, ring til en ven og tænk på den næste oplevelse der venter. (disse ting skal trænes, de dage der er overskud og glæde)

     2. Græd

    Det er faktisk godt at græde. Da det modsatte i tristheden er at undertrykke denne følelse. At græde er også at stå ved ked-af-heden, stå ved følelsen, at sige ”ja, jeg er ked af det, og sådan er det bare” og du giver kroppen lov til at mærke denne følelse.

    3. Snak om din tristhed

    Det må ikke være tabu at snakke om dine følelser. Hvis du forsøger at lukke dine følelser inde, så kommer det til at virke som overtryk, derfor find en du kan snakke med. Fortæl personen du ønsker at snakke med, at du ikke nødvendigvis har brug for gode råd, men har brug for en der vil lytte.

    Samtidig bør du også mærke efter, de ting der har gjort dig trist, kan du gøre noget ved dem – så gør det! Kan du IKKE gøre noget ved dem, så øv i at lade dem være! Tænk den tanke – du kan altid træffe et valg!

    4. Skriv ned det du tænker på

    Hvis du ved hvad der gør dig trist, frustreret, eller hvis du kan beskrive følelsen, så skriv det ned. ”Men det føles bare så uretfærdig, og jeg er tom inden i” Godt, skriv det ned og skriv hvor i kroppen den følelse sidder og hvordan det påvirker dig.

    Når du beskriver alle detaljer, så bliver du klogere på følelsen og det er godt. Som i punkt 1, det er en del af at acceptere følelsen og ikke pakke den væk.

    5. Tænk fremad

    Din hjerne virker helt fantastisk, det du tænker på, det bliver du god til. Og det gælder også med din tristhed, tænker du på at du er trist, så har hjernen opmærksom på det. Se i stedet fremad – er der noget der er planlagt, en tur i byen, en gåtur i skoven, en positiv film du skal se eller lignende.

    Så fokusere på det – er det svært? Ja det kan det godt være. Men det er ikke umulig, så træf et valg – hvad ønsker du der skal have opmærksomheden?

    6. Smil

    Smil er den korteste afstand mellem 2 mennesker. Og når smilet returneres, så vil dit sind begynde at producere lykke hormonet Oxytocin, som er med til at redde din dag.

    Når du smiler, så tror din hjerne at du er i godt humør. Og det må gerne være skuespil, det virker.

    Du kan også gøre noget godt for andre, nogle små ting – og gør det uden at forvent at få noget tilbage, men gøre det for at se at dem du hjælper bliver glade. Hold døren for andre, rejs deres cykel op igen, saml noget affald op – spil andre gode!

     7. Power pose

    Når du står op, sætter hænderne i siden, løfter brystet, løfter hovedet, smiler – så vil kroppen producere testosteron, som giver mod og energi, det nedsætter kortisol, som er den negative stresshormon. Det modsatte er at se ned, være sammenkrøllet, gøre sig mindre og usynlig.

     8. Gå dit i godt humør

    Uanset årstid – så er frisk luft og naturlig lys godt for humøret. Og sammen med bevægelser, så er du godt på ved til at blive i bedre humør. Du bliver meget gladere, når du bevæger dig. Og når det er i gå-tempo, så bliver hjernen stimuleret.

    Gå en tur med fokus på din vejrtrækning – luft ind gennem næsen og dyyyybt ind i lungerne, og pust tungt ud af munden! Når du bevæger dig, frigiver hjerne mange stoffer, det gør dig i bedre humør og giver overskud.

    Jeg er klart til at hjælpe dig i bedre humør, kontakt mig og vi aftaler første møde i klinikken.

Comments are closed.