• Løft dit barns selvværd

  Skal du gøre noget rigtig godt for din datter,  ja selvfølgeligt også for din søn, veninde, ven og alle andre. Det er bare ofte datteren der er mest ramt. Noget der løfter dit barns selvværd, noget der gør barnet stærkere hver dag. Noget der giver hende eller ham modet til livet og de udfordringer vi ved der kommer. Og husk – barnet kan være 7 år, 12 år, 18 år eller ældre. Så er her anti-listen, altså 3 punkter som vi IKKE bør gøre. Men som nogle af os forældre og andre ofte fejler på:

  Anti-listen, det vi ikke bør gøre:

  1. Kommenter vores barns billeder og udseende på facebook eller andre steder (også privat). Med ”se min smukke datter” ”åhhh hvor er du bare smuk, hvor ser du godt ud”. Fordi det fremmer ikke hendes selvværd, enten fordi hun ikke føler sig smuk. Hun har overbevist sig selv om, at hun ikke er smuk. Er bange for andres reaktion. Er smuk, og skal forblive smuk for at føle sig god nok mm.
  2. Lave offentlige opslag med barnets præstationer, karakter, eksamen, kørekort, deres udseende, det de gør og laver mm. Det fremmer ikke dit barns selvværd, men fortæller at barnet skal blive ved at præstere for at føle sig god nok.
  3. Lad være med at skælde ud på dit barn, lad være med altid at have noget der skal rettes på dit barns opførsel. Tænk i stedet, at det du ser i dit barn, det du bliver frustreret over, er resultatet af det du i opdragelsen af dit barn ikke formåede at fastholde. Eller du er frustreret over at se dig selv i dit barns udfordringer. Du har ganske enkelt programmeret dit barn uhensigtsmæssigt. Spørg dig selv, om du virkelig tror at niveauet på din stemme og truslerne skaber et stærkere selvværd hos dit barn. Husk, barnet lærer ved gentagelser og det barnet ser vi andre gør.

  Væk med dårlig samvittighed

  Ingen forældre skal sidde med dårlig samvittighed, over at de måske gør det her. Vores dårlige samvittighed er det sidste vores barn har brug for. Vi er produktet af et resultatsamfund, og vi gør det der er oppe i tiden. Vi kan tænke tanken om den lille pige der kommer løbende og vil vise den tegning hun lige har lavet. I stedet for at se tegningen, så sig til hende. “Først vil jeg har et knus af dig, fordi jeg bliver glad, bare ved at se dig, jeg elsker dig fordi du er så naturlig og bare dig selv”. Det lille barn er i os alle!

  Løfte dit barns selvværd, ved at:

  1. Lad hende være den hun er, uanset hvordan hun ser ud, om hun er stille eller meget talende.
  2. Accepter hendes svar:
   Vil du med om til bedstemor? Nej, jeg bliver hjemme! Godt, vi kommer nok hjem kl. 21.00!
   Vil du med ind i stuen og se film? Nej, jeg bliver på værelset! Ok, hyg dig!
  3. Fortæl hende hvad du føler:
   Du gør mig glad! – Jeg hygger mig med dig! – Jeg elsker dig! – Du skaber ro inde i mig!
  4. Fortæl hende hvad der gør dig stolt, som IKKE er resultater og udseende.
  5. Tænk på 3 ting som I har oplevet sammen, der gør dig glad – og se den rødetråd, hvad var værdien? Sig det til hende!
  6. Acceptere at det måske er sket nogle brist i opdragelsen, noget du ikke fik fastholdt. Du har fået programmeret dit barn forkert og for at rette op på dette, så er det at gentage igen og igen og igen – i samme toneleje som du selv gerne ville modtage. Se dit barn som en højt respekteret kollega, som du ønsker at udvikle på. Løft dit barns selvværd.

  Hvad kan hypnosen gøre for dit barn?

  Hypnose er et fantastisk redskab til at bygge selvværdet op igen, og det er den bedste gave du kan give dit barn. Det er NU der skal gøres noget – løft dit barns selvværd.

  En pige besøgte mig i klinikken, og i 2. sessions, var far med i de første minutter af samtalen og han fortæller: “det er vildt, hjemme kan vi mærke at hun har det godt, vi kan se det på hendes hud og hendes udstråling” 

  Datteren fortæller også: “i skolen har jeg succes, jeg laver opgaver uden at være negativ. Det har bare været en rigtig god uge”

  Har dit barn lavt selvværd, så skal hun selvfølgeligt prøve hypnose. Det er bare noget at det bedste der findes, for at løfte selvværdet. Den investering I som familie ofre nu, det er en gave jeres barn vil være dybt taknemlig for resten af livet.

  Kontakt mig på 29228729 eller mail flemming@tiro-hypnose.dk

  Om vi vil det eller ej, så familien den der har størst indflydelse på vores barns selvværd – på godt og ondt. Og den største fejl vi forældre kan gøre, er IKKE at gøre noget. Så tænk på om I som forældre, som familie også skulle lave noget anderledes, at I også skulle arbejde med jeres selvværd. Så barnet ikke kommer hjem i familien og bliver negativ påvirket igen.

  Kontakt mig, og få et uforpligtende samtale i telefonen. Jeg har ofte gratis tlf. møde med hele familien, hvor alle sidder i køkkenet og telefonen er sat på højttaler.

Comments are closed.