• Unge

  Unge mennesker ejer ikke deres problem eller udfordring. Der er ingen små børn der bliver født med en indholdsfortegnelse der fortæller. “jeg vil vokse op og være dybt bekymret”. “jeg vil skabe bekymring og usikkerhed”. “jeg vil begrave mig selv bag min Iphone og computer”

  Unge kan få hjælp igennem hypnose

  Hypnosen er gaven de unge, dog er min lykke størst, når mor og/eller far er med omkring deres barn. Det kræver mod at være forældre til et barn med symptomer på de udfordringer barnet har fået med sig. For det kræver at vi som forældre tør vise sårbarhed. At vi tør sige  “ja, de første år har ikke været nemt, men nu går vi ind i fremtiden sammen”

  Kære forældre og unge, I er ikke alene – der er omkring 20-25% unge mennesker der er ramt af vores tid. Udvikling, teknologi, krav, forventning, sammenligning, mål om succes og meget mere. Mine forældre kunne ikke sammenligne deres opvækst med min, fordi udviklingen og kravene blev 100 gange større end deres. Jeg kunne ikke bruge ret meget fra min barndom og ungdom, til opdragelse af mine børn, for nu var udviklingen og forventningerne 200 gangestørre end det jeg selv havde oplevet. Tænk hvor store krav, forventning og mål om succes, der er til de unge mennesker i dag.

  Læs om lavt selvværd

  Om at hjælpe – af Søren Kierkegaard

  Hvis vi ser på vores børn som de ER, før vi forsøger at flytte dem og før vi forventer mere af dem, så kommer vi langt.

  ”At man, når det i sandhed skal lykkes en at føre et menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest må finde ham der, hvor han er og begynde der. Dette er hemmeligheden i al hjælpekunst. Enhver der ikke kan det, han er selv i indbildning, når han mener at kunne hjælpe en anden. For i sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere en han – men dog ved først og fremmest at forstå det, han forstår. Når jeg ikke gør det, så hjælper min mere-forståen ham slet ikke.
  Vil jeg alligevel gøre min mere-forståen gældende, så er det, fordi jeg er ikke har mod til at se sandheden i øjnene, så jeg i grunden i stedet for at gavne ham, egentlig kun vil flytte ham der hvor jeg ser en løsning. Men jeg kan i sandheden kun guide ham til indsigt, så læringen komme af vejen han går”. (den del af teksten der er markeret med fed, er omformuleret og skrevet af FLEMMING TIRO “Kierkegaard”)

  Børn og unge reagerer ud fra deres følelser og ikke deres fornuft

  Unge (nogle gange op til 18 års alderen) reagerer ud fra deres følelser og ikke deres fornuft. De er opdraget til at forældrene sætter ord på deres følelser – er du sulten, sur, ked eller fryser du. De kan ikke forklare, men de kan reagere.

  Ofte ønsker unge, at gøre os forældre tilfredse, så kan de virke voksne i deres forståelse af følelser og begreber. Men vi skal huske at de endnu ikke har fået indsigt i alle følelser. Så de kender ordet, men ikke ordets fulde betydning og omfang.

  Indadvendthed, tankemylder, angst, ikke at føle sig normal, kommer når vores system føler, at noget er uretfærdigt. Og når unge ikke har det godt og udtrykker det på forskellige måder, så er de kun symptombærer.

  Problemet/udfordringen ligger ofte hos omgivelserne, som forældre, familie, venner, skole, uddannelsesteder, i nævnte rækkefølge.

  Læs mere om børn – da dette giver indsigt i baggrunden

  Unge i hypnose

  Også her ønsker jeg tæt samarbejde med forældrene, da forløsning foregår i en fælles forandring i familien. Sammenligningen med psykolog- og andre terapeutiske samtaler, så er min tilgang en lidt anden. Jeg skal ikke grave så meget i fortiden, og behandlingen hos mig og med hypnosen, er ofte en hurtigere vej til forandring – HVIS både det unge menneske OG familien er indstillet på forandring!

  Det er alt mellem 1 og 5 gange sessions, og forgår med at en eller begge forældre er med i en del af samtalen første gang, og derefter forsætter jeg og barnet med at arbejde videre og dybere. En session tager mellem 1½-2 timer, og det er vigtigt at der er ro både før og efter hypnosen.

  Læs her om et ungt menneske, der kom i min klinik.

  Når du som forældre, er med dit barn hos mig i klinikken, så har du stor betydning for barnet – det unge menneske. Vi er ofte meget praktiske, så enten kan forældrene finde på at sidde i venterummet og arbejde på deres computer, selvom der højt og larmende står, at det gør man ikke, eller at de lige kan gå ned og handle eller køre hjem i mellemtiden. Det viser bare ikke barnet, det unge menneske, at det her er en fælles opgave.

  Er du med i klinikken, så vil  jeg foreslå at du sætter dig i venterummet og tænker på, hvad Søren Kierkegaard formulerede. Sidde og tænke på, hvor er dit barn i livet i dag – så læs lige igen, det som FLEMMING TIRO “Kierkegaard” skrev.

  Kære forældre, når barnet, det unge menneske, kommer ud fra hypnosen, så se barnet som det menneske det er, og ikke som du ønsker barnet skal være. Se dig selv og barnet i forandring.

Comments are closed.