• Vådligger

  Det er som udgangspunkt ingen sygdom at tisse i sengen, det er i langt de fleste tilfælde en misforståelse der er sket i hjernen. Eller måske er det en unødvendig opmærksomhed på, at nu skal barnet være tør om natten. Et uheldig projekt om at det er succes når barnet bliver tør. Vi har ofte i vestligelande fokus på at børnene skal af med bleen i en meget tidelig alder. Vi sammenligner vores børns udvikling med naboens børn. 

  Hypnose er et fantastisk redskab til at hjælpe børn og unge vådligger.

  Børn føler skam og er meget ulykkelige, når de ikke kan holde tør om natte. Det påvirker deres udvikling, det skaber lav selvværd, når der bliver fokus dette. Derfor har jeg altid forældrene med i dele at det terapeutiske, fordi der skal en læring hjem til familien. Og jeg kommer gerne ud privat, til den første session hypnoseterapi. Så er barnet i trygge rammer, søskende og forældre er en del af det – barnet føler sig værdifuld, fordi “vi gøre noget sammen”.

  En mor til datter på 7 år fra Grindsted skriver på Trustpilot: Efter 2 besøg hos Tiro Hypnose er min datter nu igen tør om natten. Hun er SÅ glad og fortæller gerne om den hjælp hun har fået af Flemming. Rigtig go tilgang til børn.

  Forebyggelse af vådligger

  For det første mener jeg ikke at vi kan omtale børn under 4-5 år som vådligger. Der er stor forskel på, hvordan børnene er udviklet, størrelse af blæreren og hvordan vores familiemønstre er. Så tag det helt rolig når I forsøger at fjerne bleen.

  Barnet skal ikke inddrages i beslutningen om at fjerne bleen, det skal være noget helt naturligt. Der skal ikke være nogen belønning for at være tør. For det er netop her, at selvværdet får et knæk, når det så alligevel ikke lykkes. For hvis barnet får en belønning, så kan belønning jo også fjernes igen, når barn er våd – og fjerne en belønning er at straffe barnet.

  Men belønning kan være et forsigtig “flot” eller “det var godt” sammen med et smil, når barnet lykkes på potten, og IKKE “hvor er mor stolt af dig” fordi, så er mor jo ikke stolt når det går galt.

  Træningen med at gå uden ble, foregår i dagtimerne og måske kun i 30 min. af gangen, som stille og roligt forlænges. Dette kombineres med potte-træning, som altid skal foregå uden stress. Mange gange reagere vi voldsom og stressede, når vi ser signalerne i barnets ansigt om at der er noget på vej, så smider vi alt for at skal nå potten. Denne reaktion er ikke hensigtsmæssigt. Lykkes det ikke at nå hen til potten, “ok, så tørre vi lige op igen” og gør det helt naturlig og rolig.

  Vi forældre vil så gerne lykkes på vores børns vegne, og børnene vil så gerne gøre os forældre stolte. Og når det ikke lykkes at være tør, så kan det ofte blive en selvforstærkende effekt.

  En 12 årig pige fra Vejle var ramt af kromosomafvigelse, hun var aldersvarende på 8 år. Hun har store koncentrations-besvær og er våd-ligger. Efter hypnose hos Tiro Hypnose er hun tør, uden ble og med smil om morgenen!!

  Hypnose med vådligger

  Enten starter vi hjemme privat, hos klienten, eller det er i klinikken, og her arbejder vi med tryghed og får snakket hypnosen ned til forståelig størrelse. Det foregår i en afslappende miljø og der er ro på. Vi får leget lidt teori ind i samtalen, som bare skal ligge lidt i underbevidstheden og så foregår 1. gangs hypnose sammen med mor eller far – ja måske med hele familien.

  Der er forskel på hvor mange gange der skal til, det er meget svært at sige med børn og hvordan forældrene er med i forandringen.

  Det skal legende at være et barn – Børn skal være børn!

  Faktisk har hver 10. barn der starter i skole, udfordringen med at holde sig tør om natten, så det er et almindeligt problem.

  Omtal ikke vådligger som en sygdom eller som at være arveligt!

  Hvorfor er det uheldigt?

  Fordi så har du lige programmeret hjernen med den overbevisning om at, “så kan jeg jo ikke gøre noget ved det” – og jo, der er nogle enkelte tilfælde hvor der skal en læge indover, men tænk på hvad der sker i hjernen på et lille barn, der skal undersøges af lægen, fordi mor og far mener der er noget galt.

Comments are closed.