HVAD ER HYPNOSE OG HYPNOTERAPI?

Ved både Hypnose terapi og hypnose kan du opleve dyb afslapning. Og du vil befinde dig i en øget opmærksomhedstilstand, hvor du er ekstra modtagelig overfor forslag, samt at du lukke lidt ned for dit naturlige forsvarsmekanisme. Her vil du modtage en masse positive forslag til forandring eller motivation til ændring. F.eks. ”Du bliver mere og mere glad og positiv. Du føler dig bedre tilpas”

Hvad er Hypnose terapi?

Jeg vil som terapeut gå meget dybt ind i samtalen, og vil sammen med klienten nå ind til kernen på den udfordring, som klienten kæmper med: ”Hvad er det, du ikke kan i dag, som du var i stand til før?” eller ”Hvad er det, du ønsker at kunne, som aldrig lykkedes før?”.

Maria der bor i Vejle, fortalte efter forløbet, de ting der virkelig flyttede hende, kom i samtalen i klinikken. Jeg arbejder meget med at sikre den røde tråd, så den læring der kommer hos klienten, bliver kredset ind i samtalen og bliver låst fast i hypnosen. 

Hypnoterapeuten vil også drage andre redskaber ind i forløbet. Et af de mest almindelige redskaber er, at klienten i hypnosen bliver ført tilbage til tidligere hændelser i livet og får hjælp til enten at ændre dem eller tilføre voksne ressourcer eller nye synsvinkler. Klienten kommer til at se sig selv og sit liv i et andet, positivt perspektiv og får dermed en meget mere logisk holdning til det, der skete. Klienten vil ikke glemme deres minder og ændrer jo heller ikke på selve oplevelsen, men klienten ændrer på sig selv. Formålet er, at klienten vil kunne acceptere det og ændre opfattelsen af det, der skete.

En af mine klienter fra Ikast skrev til mig dagen efter et besøg hos mig: Jeg var godt nok skeptisk inden jeg kom til dig, fordi jeg havde prøvet hypnose et andet sted, hvor der ikke lykkes. Men i dag er jeg stadig helt oppe og køre over at du kunne få mig i hypnose, bare ved at snakke med mig og trykke mig i hånden og flytte mit fokus op på din finger. Jeg har aldrig før haft så meget ro og stilhed i hovedet, som jeg har nu – tak!

Skal du have hjælp, så ring til mig 29228729

Hvad er hypnose?

Hypnose er en tilstand, som du oplever flere gange i løbet af dagen. Du har måske oplevet, at du kommer kørerne gennem en velkendt strækning på vej til arbejdet eller lignende, og pludseligt undrer du dig over, hvordan du egentligt kom igennem den rundkørsel, som du ved, der er på din rute. Det er en hypnotisk tilstand, hvor du formentlig har været meget fokuseret på et eller andet spændende. Bare rolig, du har hverken sovet eller været uopmærksom, du har bare været i hypnose! Hypnose er en tilstand, hvor du er meget koncentreret og fokuseret. I denne tilstand er du modtagelig overfor forslag, som gør, at du opnår den forandring, du ønsker. Det, du har opmærksomhed på, det får du!

Peter fortæller at den rute han køre hver dag igennem Esbjerg, der er et gult hus. Og mange gange når han er kommet hjem, så undre han sig over at han igen ikke har lagt mærke til huset. Jeg kan kun sige tillykke til Peter “du har været i hypnose på den strækning”

Når du står overfor et ønske om forandring, så tænk på det, du ønsker, at der skal ske i dit liv! Det er meget vigtigt, at du ikke tænker på det, du vil væk fra. Lad det blive en naturlig del af dig selv når du vågner, skal sove eller motionere. Du vil kunne opleve en fantastisk ændring. Giv dig selv en opgave, hvor du i 2 uger i træk vil lægge dig til at sove med et smil og en forventning om at: ”i morgen bliver det en god dag”, og det første du gør om morgenen, er at finde dit smil frem igen og tænke: ”yes, det bliver en god dag i dag”.

Hvad er selvhypnose? 

Tiro Selvhypnose GRATIS

Selvhypnose – GRATIS

Al hypnose er egentligt selvhypnose. Derfor lykkes hypnosen kun i et samarbejde mellem hypnoterapeuten og klienten, så klienten opnår maksimal effekt og den ønskede forandring. Hypnosen er afhængig af, at klienten har et ønske om forandring, er åben og nysgerrig, har et ønske om at opnå tillid til hypnoterapeuten og til sidst en meget væsentlig ting: ”at klienten følger mine forslag, dvs. tænker på det, jeg siger og mærker, at det er deres brændende ønske”.

F.eks. siger hypnoterapeuten: ”du slapper mere og mere af” og hvis klienten tænker ”uhmmm, jeg slapper da overhovedet ikke af”, så følger klienten ikke forslaget. F.eks. siger hypnoterapeuten også: ”du tæller laaaaangsomt, doooovent og afslaaaappet” og hvis klienten tæller (hurtig og bestemt) ”1 2 3 4 5 6 7 8 …… ”, så følger klienten ikke forslaget. Men hvis klienten i stedet starter med at tælle ”laaaaangsom, dooooven og afslaaaappet”, og sætter tempoet endnu længere ned for hvert tal og til sidst ikke gider tælle længere, så følger klienten forslaget.

Få flere muligheder for selvhypnose: 

Klienten er ikke modtagelig for forslag der er imod klientens ønske

For det første vil dette være uetisk at gøre, at komme med forslag der ikke er klientens ønske. For det andet, hvis en hypnoterapeut valgte at gøre dette, så ville klienten ikke være modtagelig over for det, da det ikke er aftalt på forhånd i Hypnoseterapien. Så klienten kan altså ikke blive påvirket af noget, der er imod eget ønske. For eks. Hvis terapeuten imod klientens ønske, siger “når du kommer ud af hypnosen, så har du lyst til at komme ud og løbe” så vil klienten blot ligge i hypnosen og tænke, det har vi ikke talt om. Det vil ganske enkelt forstyre hypnosen.

Hvordan kan jeg mærke, at jeg er i hypnose?

Hypnose er en bevidsthedstilstand og kan som sådan ikke mærkes. Lige så vel som du ikke mærker alle de forskellige stadier du møder, på vej ned i søvnen. Men du vil kunne mærke effekten af de forslag, som bliver givet til dig, hvis du følger dem. Din hypnoseoplevelse afhænger derfor helt af, hvilke forslag og instruktioner, der bliver givet – i hvilket omfang og hvordan du følger dem.

Hanne fra Kolding fortalte, at hun havde prøvet hypnose før, men hun sov ikke rigtig sagde hun. Vi fik snakket om mine metoder med hypnose, at hun ikke måtte sove. Så måske havde hun alligevel været i hypnose.

Hvordan foregår Hypnose terapi?

En behandling (session) varer ca. 1½ time. Det starter før du kommer til mig i Grindsted, da vi enten på skrift eller i tlf. har snakket om, hvad der ligger til grund for din henvendelse. Derefter vil jeg starte med at forberede mig på dit besøg. Når du kommer, så starter vi med en meget grundig samtale, som er Hypnose terapi, hvor problemet, udfordringen og begrænsningen bliver talt igennem. Specielt snakker vi meget om, hvor du vil hen, og hvad det er for en forandring du ønsker. Du vil få forklaret, hvad der vil ske under hypnosen og har mulighed for at stille spørgsmål før selve behandlingsforløbet starter.

De største succes er ved 4 behandlinger, men alt efter hvad du har som udfordring, så spørg din terapeut. For dette afhænger af mange faktorer: hvad du har med dig i rygsækken, om hvorvidt du holder fokus på, hvor du vil hen og ikke forblive i fortiden, om du arbejder med dig selv derhjemme eller mellem behandlingerne (sessions), samt om du er klar til at tage ansvar for dit liv. Det kan lyde hårdt, men ofte søger mange et ”quick-fix” og har et stort ønske om at ændre dig hurtigt. Hypnose kan dog ikke udføre magi.

I hypnose har du den fulde kontrol og hører langt det meste jeg siger

I hypnose er du til stede, du kan høre næsten alt, der bliver gjort og sagt. Dog er det også almindeligt, at man kan glemme ting, der sker under hypnosen, på samme måde som hvis du har haft en samtale på 45 min. Man vil typisk gå dybere og dybere ned i afslappelsen for hver gang, man går i hypnose. Hypnose er ikke en tilstand der mærkes.

Kan alle komme i hypnose?

Ja, alle kan komme i hypnose, hvis de ønsker det og hvis de har frivillig lyst til det.

Du kan komme i hypnose, hvis du har taget stilling til disse 3 ting:

1. Du har et ønske om at få en forandring.
2. Du har tillid til at det er Hypnose terapi, der er den rigtige vej for dig.
3. Du har tillid til mig som terapeut.

Du skal dog være klar over, at alle oplever det at være i hypnose forskelligt. Nogen har den oplevelse, at de bare lukker øjnene og slapper i af den tid hypnosen varer. For andre kan tiden delvist forsvinde, mens de er i hypnose. Dog vil de fleste under hypnose mærke en dejlig tilstand af afslappelse, hvor kroppen fyldes af velvære og ro. Den ydre verden og dens udfordringer virker ligegyldige. I hypnose kan der også opstå følelser af vægtløshed eller tunghed.

Hvad kan DU gøre imellem behandlingerne?

Det kan være hårdt arbejde at opnå forandring og se lyset, smilet, varmen, friheden og at være sig selv igen. Og komme tilbage til livet og fortsætte med glæde og lykke. Men du kan og bør gøre følgende:

1. Vær positiv og nysgerrig efter hvad besøgene hos hypnoseterapeuten gør ved dig – søg det du ønsker.

2. Det er vigtigt at du har fokus på søvn, kost, væske og gå-motion. (samt at for meget computer/iphone mm. har en negativ påvirkning)

3. Tænk på den forandring du ønsker, og ikke tænker på det, du vil væk fra.

4. Tænk positivt på dit liv. Så det bliver en naturlig del af dine tanker, når du skal sove og vågner op?

Er du i tvivl – så prøv en Introduktion til Hypnoterapi, før du bestemmer dig