• Hvad kommer først – Angst, stress eller depression? Og hvad er forskellen?

  Jeg tror det er mere simpel end mange gør det til. Da meget stress i for lang tid, aktivere vores alarmberedskab, vores forsvarsmekanisme. Vi bliver fastholdt i angst, depression – i en forventning om at det nok skal gå galt.

  Stress er vores overlevelse, når vi er stressede, så er vores sanser skærpet. Det er helt perfekt i en krisesituation, i et split sekund – men total dræbende i hverdagen, når det bliver 24/7. Vi ser alt, selv den mindst detalje, vi bliver forstyrret og stresset af rod og uorden. Vi høre alt, også de tlf. samtaler der ikke berører os eller de bemærkninger, som bestemt ikke var tiltænkt os. Vi føler alt, hjernen´s forsvarsmekanisme scanner kroppen igennem igen og igen, “for der må være noget total galt”. Vi overanalysere alt, som var det en krisesituation vi stod i. Vores hjerne arbejder hurtigere end der er normalt. Der bliver bearbejdet tonsvis af unødvendigt data, som kun har et formål – at nedbryde den computer der sidder i hjernen. Vi får depression og angst af for meget stress.

  Læs også hvordan får du balance i stress og fjerne angst og depression

  angst, stress og depression
  angst, stress og depression

  Hvad er forskellen på stress, angst og depression?

  Da jeg fik mærkede symptomerne af stress, følte jeg mig trist og deprimeret, bange for at dø, bange for ikke at blive rask.

  Der er over 450 forskellige psykiske diagnoser, mere end 50 forskellige angst og fobier, og flere typer depressioner. Hjernen har fået fokus på noget meget uhensigtsmæssigt, og det giver symptomer i kroppen. Vi skal træne i at holde fokus på noget andet, aflede opmærksomheden, lære at slappe af.

  Jeg var til et foredrag, hvor der var 30 smertepatienter og en læge. Lokalet var fyldt med viden og erfaringer om symptomer og symptombehandlinger. Smertepatienterne vidste alt og hvergang patienterne nævnte en bivirkning om medicinen, så havde lægen en anden type medicin. Alle vidste i detaljer alt om deres lidelse. I 2½ time var der ikke en eneste kommentar om at smide medicinen væk og gå en tur.

  Hjernen arbejder som en muskel

  Hvis du bliver ved med at overbelaste musklen i benet, så kommer der flere problemer. Musklerne bliver stive og spændte, du gå på en anden måde, så musklerne i modsatte ben også bliver ømme. Du kan få medicin, piller eller indsprøjtning (evt. en blokade), så du bedøver smerten. MEN det helbreder ikke musklen – det gør til gengæld ro eller du fjerner overbelastningen.

  Der sker det samme i hjernen, du får stress, angst eller depression, du kan få medicin eller ECT (elektrochockbehandling). MEN det helbreder ikke hjernen eller dit problem. Det bedøver dele eller hele hjernen, eller nedsætter reaktionstiden. Du bearbejder ikke i samme tempo, de data der kommer ind i hovedet, måske får du en mere ligegyldig følelse. Det helbreder heller ikke hjernen, men det giver dig mulighed for at gøre noget anderledes.

  Det er ikke interessant for dig at vide, alt om din lidelse. Hvordan medicinen virker eller hvem der var årsagen til at du nu er ramt. Men det er interessant at holde fokus på det der gør dig rask. Hvis du havde det psykisk dårlig i går, så havde du (ubevidst) fokus på noget der fastholdt dig til det forkerte. Så du skal gøre noget nyt i dag!

  Kontakt mig, jeg kan hjælpe dig til at holde fokus på en ny dag, ny fremtid. Ring til mig, og få gode råd, så du ved hvad du skal/kan gøre nu, inden du kommer til mig. Tlf. 29228729 eller mail flemming@tiro-hypnose.dk

  Du kan også se tidligere klienters anmeldelser her

Comments are closed.