• Manipulationsteknikken

  Nogle personer er nervøse for at gå til hypnose eller hypnoterapi. Bange for manipulation, for så mister de jo kontrollen – siger de! ”Du kan jo få mig til at gøre hvad som helst”. ”jeg skal ikke løbe rundt som en høne eller lignende”. Der går endda historier om at nogle uskyldige er blevet hypnotiseret til at udlevere penge eller har lavet tyveri, mens de er i hypnose. Og det har endda været på TV, hvor hypnoterapeut Jeppe Schjøtz, har fået en dame til at gå ind i en butik og stjæle en slipsenål (tror jeg det var) Men vi skal bare huske på, at der er nogle klare punkter der skal til, før Jeppe Schjøtz kan få damen til at gå ind i butikken og stjæle.

  Det første punkt: damen skal være blandt de 8-12% af os mennesker der KAN gå så dybt i hypnose, at hun bliver ukritisk! (det undersøges på en casting, inden hun er godkendt til at bruges på TV)

  Det 2. punkt: hun skal være villig til at gå i hypnose. Altså at hun er med på at hypnoterapeuten arbejder med hendes underbevidsthed!

  Det 3. punkt. Hedder reality-feberen, mange vil for alt i verden på TV, så de kan lokkes til hvad som helst, så dette har også en indflydelse!!

  Manipulationsteknikken

  Uanset om det er på scenen, i TV eller på gaden, så kan hypnosen ikke alene få nogle mennesker til at udlevere penge, til at stjæle eller hvad der skal ske. For at det kan lade sig gøre, så skal de også bruge manipulationsteknik. Som Jan Hellesøe fra TV´s ”Fuckr med dn hjrne” er ekspert i. Eller en anden kendt person, Rune Klan som også behersker manipulationsteknikken.

  Der har været hypnose på ”go’morgen tv” eller lignende, og sjovt nok, så er det ofte en person, som hypnoterapeuten selv har taget med, som skal vises frem. Så det virker lige som i tv-køkkenet, at personen der skal i hypnose er ”grydeklar”.

  Jeg har på 2½ år gennemført 1300 gange hypnose. Jeg vil påstå at samtlige af mine klienter kan huske hvad jeg har sagt. Som hvis du og jeg gennemfører en samtale på 45 min, ville du også kun huske det væsentlige af samtalen. Du vil helt sikkert kunne huske hvis jeg har sagt noget, som var total uden for emnet! Derfor kan hypnosen ikke bruges til at du gør noget mod din vilje!

Comments are closed.