• Angst – Stress – Depression – Ked af det – Udbrændt – Lykkes ikke …

  Er du i forløb hos Tiro Hypnose, så bør du læse dette.

  Men inden du går i gang med arbejdet, så skal du først beslutte dig for om du er klar? 

  Nogle personer kan være tilbøjelige til, på forhånd eller straks efter de har læst disse råd om vaner, livsstil og øvelser, at sige “det har jeg prøvet, og det virker ikke for mig” – Mit svar er: “Så har du bare ikke prøvet det ærligt og ægte nok endnu!” 

  Det er redskaber og viden, som er taget i brug over hele verden af terapeuter og læger, og det er blevet undersøgt, at de har en positiv virkning på det mentale sind.  

  1. Accepter

  Accepter at der skal arbejdes for at få det bedre. Der findes ingen quickfix når der skal arbejdes med det mentale. Det er naturligt at håbe på at udfordringen blot er væk i morgen, men dette sker kun ved at du ihærdigt gør en forskel i dit liv. 

  Accepter at der er tankemylder forbundet med din udfordring.
  Fakta er at tankerne findes, og at du ikke kan kommandere dem til at stoppe, men du kan vælge at træne i at fokusere på for eks. dit åndedræt eller på bevægelserne under en gåtur. 

  Accepter at i en almindelig hverdagsbalance, vil der altid være gode, dårlige og neutrale dage. 

  Accepter at der efter en dag med overskud til det sociale, arbejde, familie eller måske bare efter en ok dag, ofte kommer en “normal” dag, hvor der ikke er så meget energi eller overskud. 

  Accepter at fysiske reaktioner så som uro i maven, hjertebanken, behov for dyb vejrtrækning, sitren i kroppen, rysten på hænderne osv. blot er en del af systemet, der fortæller dig, at du er i beredskab til en opgave – f.eks. til arbejdet, skolen, eksamen eller lignende. For en sportsudøver ville dette betyde, at kroppen er forberedt på at yde det maksimale. Men for en afklarings skyld, og hvis dette udvikler sig til det ekstreme, kontakt egen læge. 

  1. Livsstilsændring

  Du bør træffe alvorlige beslutninger i dit liv, for at opnå den forandring, du søger. 

   Computer og telefon (iPhone)
  Du bør ikke have din computer eller telefon i det rum, du skal sove i. Køb i stedet en alarm.
  Du bør også vælge en række aktiviteter i din hverdag, hvor du undlader brugen af telefon – f.eks. gåture, sociale besøg, sport, mm.

  Derfor er computeren og telefonen skadeligt for dit helbred!
  – Stråler/signaler fra nettet og lyset fra skærmene, er en stressfaktor, der bl.a. forstærker din angst og ødelægger din søvn. 
  – Du opbygger en afhængighed. Det kan f.eks. måles i hjernen, når telefonen er i nærheden af dig.
  – Overdreven brug af telefon nedbryder koncentrationsevne og hukommelse. Du mister nærvær til dem du elsker allermest.

  Den bedste søvn
  Den mest optimale søvn opnår du mellem kl. 22.00 og 06.00.  Gå i seng nogenlunde samme tid hver aften, også weekend og stå op nogenlunde på samme tid hver morgen. Træn en sund rutine om aftenen, der forbedre din søvn.

  Sund mad og drikke
  Undgå det usunde, bl.a. for meget fedt, sukker, slik, kaffe, energidrik og cola. Det har en negativ påvirkning på tankemylder og uro i kroppen, samt skaber det urolig søvn. 

  1. Åndedrætsøvelser

  Åndedrætsøvelser er meget vigtige, så uanset om du går, står, sidder eller ligger, så træn dig selv i at trække vejret laaaaangsomt igennem næsen og heeeeeeelt ned i maven. Læg samtidig mærke til alle de detaljer, du finder i dit åndedræt, f.eks. hvor dybt luften kommer ned, hvordan brystkassen udvides, og hvordan du bruger maven. Hold et konstant tempo i din indånding og mærk din krop. Pust ud gennem munden, slap af og mærk en lettelse. Gentag dette 10-20 gange. (langsom betyder her 3-4 åndedræt pr. minut)

  Forvent ikke at tankerne eller angsten automatisk forsvinder efter øvelsen, men læg alligevel mærke til mulige forandringer under og efter. Hvis du har gjort det ærligt og ægte nok, så vil der ske en forandring, ellers træn det igen. Måske oplever du mere indre ro og afslappethed, måske er spændingen i skulderne mindsket en smule, og mange andre positive forandringer. 

  1. Hypnoseterapi hos Tiro Hypnose

  Det specielle ved at være klient hos mig i Tiro Hypnose, er at du også kan kontakte mig mellem og efter dine besøg, hvis der opstår nogle pludselige udfordringer eller andet. 

Comments are closed.