• Skilsmisse

  Jeg vil eller skal skilles fra min partner.

  Jeg er skilt, men kan ikke komme videre.

  Vi vil skilles, men …..

  “til døden jer skiller” og i skilsmissen er der ofte en del der dør i os.

  Det er en stor beslutning at blive skilt, og nogle gange er det måske løsningen. men det sker ofte ikke med et smil og tilfredshed fra begge sider. Ofte står mindst en af partnerne med frustrationer, uretfærdighedfølelse og måske føler sig kasseret.

  Ofte er det den ene partner, der ønsker skilsmissen, og den anden føler sig som taberen i dette. Enten er det skilsmisse i skænderi og måske med advokat, hvor økonomi, lejebolig, hus og børn bliver rykket fra hinanden.

  “det kommer aldrig til at gå ud over børnene” det er en sætning jeg hører igen og igen. Og hvis vi kunne spole 15 år frem i tiden og spørge børnene, hvad det kostede for dem, så ville vi nok aldrig bruge den sætning.

  Eller er det med store ord om at være voksne og opføre sig ordentlig og med respekt for hinanden. Det ses mange gange som succes, men med mine mange samtaler i klinikken, så lykkes det ofte kun, fordi den ene partner bøjer af og acceptere. Jeg sidder tit med begge par i lokalet og den ene siger “vi er rigtig gode til at snakke om skilsmissen, huset eller børnene” og den anden siger “ja, det er rigtig”. Når jeg så er alene med den der har sagt “ja”, kommer med en anden opfattelse.

  Vi vil skilles?

  Typisk i august og januar sker der flest skilsmisser.  Hvorfor?

  Er det interessant at vide hvorfor eller er det mest interessant at finde ud af hvordan kommer du videre?

  Tænk på, at I formentlig var forelsket en gang, hvor I grinede, fjollede og blev glade når I tænkte på hinanden. I kunne mærke det i maven, så glæden kunne ses på afstand. Er det interessant at vide hvem var skyld i skænderi nr. 200 efter 7 år?

  Der var en gang I var tiltrukket af forskelligheden …… og nu er det forskelligheden der er årsag til at I vil skilsmisse!

  Måske er I kommet til det punkt, hvor skænderi nr. 201 er redskabet til at lærer noget om jer selv og hinanden, så I kommer videre SAMMEN.

  Hvad koster det at blive skilt?

  Det er vildt dyrt – Ja, det koster sikkert mange penge, men der er udgifter der meget mere værdifulde.

  Jeg kan nævne nogle af punkterne her:

  Den historie I har bygget op sammen, den forsvinder, der er nogle ting du ikke bygger videre på med en ny partner!

  Har I børn sammen, så forvendt at en anden mand/kvinde skal opdrage på dine børn!

  Du vil formentlig eller måske finde en ny kvinde/mand og gøre de samme fejl igen!

  Du VIL finde ud af at afstanden mellem kærlighed og had er meget lille! De ting i lover hinanden i skilsmissen, vil formentlig ændre sig meget.

  Du viser dine børn at kærlighed er noget der kan smides væk!

  “Jeg har erfaring med emnet, både privat og via klienter der kommer til mig.”

  Måske er I kommet til det punkt, hvor I vil lærer mere om jer selv og komme styrket igennem jeres udfordring.

  Og når alt dette er sagt, så er der også forholde, som bare ikke er til at komme videre med – men jeg vil bare stille dig spørgsmålet? Har du forsøgt?

  Hvad koster det for dit arbejde?

  Kære virksomhed, det kunne være en god investering at hjælpe din medarbejder her. Og her tænker jeg på det mentale, at komme videre som et helt menneske.

  Skilsmisse kan resultere i depression og tristhed, som påvirker arbejdet. Måske flytning og skifte arbejde. Og med store menneskelige udgifter

  Skilsmisse giver ofte sygedag eller personen kommer på arbejde med en tristhed, der kan mærkes i hele afdelingen.

  Du kan selv liste fordelene op, ved at din medarbejder lever i et velfungerende ægteskab eller forhold, kontra et dårligt forhold eller en skilsmisse. Glæde, stabilitet, overskud ……. ect.

  Tænk på, hvis virksomheden havde en holdning/politik om at støtte op, både moralsk og med tilbud om at betale for professionel hjælp. For at støtte op om et velfungerende forhold eller komme ok igennem skilsmissen. Til fordel for medarbejder og virksomheden?

Comments are closed.