• Ungdomsuddannelse!

  Mange unge mennesker står overfor deres første store udfordring i forbindelse med at de skal på efterskole eller en ungdomsuddannelse. Måske er det svært at være hjemmefra, væk fra familien, væk fra venner og de kendte rammer. De skal nu være en del at et nyt samfund, hvor der måske er 50 eller 100 andre unge mennesker med de samme udfordringer og frustrationer, som de SKAL være en del af. De kan ikke længere lukke døren til deres eget værelse, til deres egen verden, og bare lade den virkelige verden foregå derude på den anden side. De går fra JEG stadiet til at være VI – Det er fugleungen der kærligt bliver skubbet ud over kanten af reden med det formål, at vingerne skal brede sig ud og ungen flyver.

  Efterskole og ungdomsuddannelse

  efterskolen

  Kære forældre. Se lige billedet for jer af fugleungen, der kærligt bliver skubbet ud over kanten af reden. Ungen vil ikke tage afsæt fra kanten af reden og flyve ubesværet videre i livet. Den vil dykke eller falde, indtil den finder ud af, at der ikke er nogen til at gribe den. Derefter breder den vingerne ud, som et naturlig instinkt, nu skal den finde ud af, hvad vingerne skal bruges til. Den skal SELV fremkalde alt det, den har set forældrene gøre. Der er nogle fugleunger, der slet ikke opdager, at der har været et dyk eller fald. Mens andre har mærket frygten for at slippe det kendte og det trygge. Og så er der nogle fugleunger, der har brug for at forældrene flyver ned forbi og fortæller: ”Se her, det kan sagtens lade sig gøre, og jeg er her for dig”.

  Jeg har ofte nogle ”fugleunger” i min klinik. Nogle skønne unge mennesker, der har brug for redskaber til at stoppe det naturlige dyk, de er i gang med. Til at se, at det er ganske normal, det, der sker med dem. Ofte kommer de, når de er helt derude, hvor de har overvejet at stoppe med skolen eller uddannelsen. Det er måske ikke nødvendigt at komme helt derud, for med mine redskaber og coaching, får jeg dit barn til at se sig selv, som det fantastiske menneske, barnet er skabt til at være, og den forandring vil have stor indflydelse på resten af livet. Oplevelsen ved at være på efterskole eller en ny uddannelse bliver lysere og mere positivt.

  Kontakt mig, hvis du tænker, at jeg kan hjælpe dig!

  Efterskolen eller ungdomsuddannelse skal være en god oplevelse!

Comments are closed.